1,5 DL 3-kornsblanding
1dl havregryn
1 del hvedekerner eller solsikkekerner
3,5 DL vand
Ovenstående koges godt sammen
Herefter hældes 5 Dl vand i massen og gær blandes i den lune væske.
50 g gær
1 dl speltmel
1 dl fuldkornshvedemel
2 dl rugmel
1 1/4 dl olie ( raps eller oliven)
2 tsk sukker
3/4 tsk fint salt
1 kg mel
1æg
Tag nu oliesukker og salt ofrer i væsken. Tilsæt herefter alle de grove mel typer. Nu tilsættes hvedemelet tilsæt ca. 3/4 del og ælt og den sidste del tilsættes efter behov.
Jeg ælter mit i en Kendwood det er let og bollerne bliver lækre og luftige.
Når dejen slipper og er blød hæver dejen i 30 min. Eller til dobbelt størrelse.
Bollerne formes og efterhæver i 30 min
Pisk æget og pensle det på bollerne. Bag dem Natural eller med sesam eller birkes alt efter smag.
Bages i ca.10-15 min alt efter størrelsen på bollerne.
Varmluftovn 200 grader
Tag en bolle ud og bank på den i bunden den skal lyde hul så er den færdig.
Gid i madpakken, til fødselsdag eller som ethurtigtog lækkert måltid.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar