Nytårs aften menu
Snack og velkomst
Hjemmelavet små forårsruller og champagne (brut)
Forret: advokado, rejer og tunmusse serveret på sprøde salater og med dild dresssing.
Hertil hvidvin eller champagne (brut) fx. Hvidvin vin d'alsace pinot gris 2013 ( Arthur weysbeck)
- smager himmelsk og er utrolig let at lave
Hovedret: langtidsstegt culotte, timian gulerødder, bønner med baconsvøb og hasselbagte kartofler, hertil en kraftig flødesauce på kraften fra culotten.
- culotten krydres med salt peber og hvidløg og steges i ovn ved 50 grader i 8 timer. Kartoflerne skæres og lægges i vand til de skal bruges. Gulerødder skæres i tynde og steges ved svag/middel varme med olivenolie og masser af timian. Ca 20 min.
Brug gerne frosnebønner- de tøes, tag 5 bønner og vikle 1/2 skrive bacon omkring.
Ca 30 min før servering tages stegen ud af ovnen og der skrues op til 175 grader og kartofler pinsels med smør og drysses med hakket hasselnødder og salt.
5 min før sættes bønnerne i ovnen og steges sprøde.
Tag kraften fra kødet og kog det ned og tilsæt 1/4-1/2 liter fløde, smag til med salt og peber og tilsæt evt lidt mere bouillon (evt. Fra terning)
Hertil en god kraftig rødvin fx. Tator primitivo 2011
Dessert: chokolade mousse med himbær
Kransekage og champagne ( dolche sød)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar