I dag har jeg lavet saft. Jeg tager en masse modne vindruer og skyller dem, de ligges i en gryde med lidt vand.
Jeg tænder for lav varme og lader vindruerne langsomt varme igennem og man kan se hvordan de springer.
Rør i gryden så der ikke er goget der brænder fast.
Når vindruerne er helt mast/kogt igennem og man ikke længere kan se det er vindruer, så sies de grove dele fra.
Herefter hældes saften op i et klæde så de sidste mindre affaldsstykker bliver fjernet.
Nu er saften klar og msn vælger om man vil lave sagt eller gele.
Vindruesaft:
Saften hældes tilbage i gryden og varmes op- smag nu på saften og tilsæt citronsaft og sukker, det må gerne have en kraftig smag da du så kan blande op med vand senere men pas på det ikke bare smager af sukker!
Koges op og skummes godt af ( er vigtigt da disse urenheder kan gøre at saften bliver dårlig)
Herefter tages saften af varmen og atamon tilsættes 1 tsk på liter.
Hældes på rene/ skolede glasflasker.
Luksus på flasker til børn og voksne :)
Jeg har her gemt noget i et glas som jeg vil lave til gele senere.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar