onsdag den 9. juli 2014

Hyldeblomst saft, der findes nok ikke noget mere lækkert

Når det bliver forår/sommer og hylden springer ud med sine flotte hvide hyldeblomster så ved vi i familien at det er tid til at komme ud og plukke blomster - langs de danske grøftekanter/boligområder.

Vi ved hvor de gode steder findes og det er en sand fryd og dejligt for sjælen at få og plukke de velduftende blomster. Hele familien går en tur med bæreposer og bevæbnet med sakse, og så går den store hyldeblomst jagt i gang.

Når vi kommer hjem, går vi gang med at klippe noget af stilken af- da det ikke bidrager med en god smag til saften.

(OBS: blomsterne kan fryses hvis du ikke har tid til at lave saft når hyldeblomsterne er fremme)

Opskrift på hyldeblomst saft

2 liter vand
2 kg sukker
40-50 hyldeblomst stilke
3 øko. citroner (Brug ikke overflade behandles citroner)
30 g. citronsyre
1 1/2 tsk. flydende Atamon.

Fjern de største stilke fra hyldeblomsterne og læg dem i en stor gryde eller fad(der kan tåle varme)
Skær citronerne i skiver og læg dem ned til hyldeblomsterne.

Varm vand og sukker, indtil sukkeret er helt opløst. Vandet skal koge- husk at rør i det da sukkert ellers brænder på- når det er klart tages det af varmen og citronsyren røres i (det brugser op!)
Herefter tilsættes atamonen (det må ikke koge)

herefter hældes den varme væske over hyldeblomsterne og der ligges låg på gryden og stilles i køleskabet i ca. 2-3 dage. Du bør røre i det hverdag.

Herefter drænes stilke og citronerne fra og saften hældes på rene flasker. Stilles koldt og mørkt.

Blandes med vand efter smag, men 1: 5 plejer at passe.

Giv din familien er god oplevelse med selv at lave saften og drik den med god samvittighed da du ved hvor alt kommer fra.








Ingen kommentarer:

Send en kommentar